פרוסות סלק עם פיקורינו רומאנו

אני תמיד דואג שיהיו לי בבית סלקים מבושלים, מוכנים לאכילה - סלק מבושל נשמר במקרר לשבוע ימים בקלות ואף יותר, ובן רגע ניתן להכין ממנו מגוון מנות פשוטות וטעימות. המנה של פרוסות סלק עם גבינת פיקורינו הפכה ללהיט אצלנו בבית, אצל המבוגרים והילדים כאחד. גבינת הפיקורינו היא יבשה ובעלת מליחות גבוהה, שעומדת בניגוד נעים למתיקות הטבעית של הסלק, כמו גם למרקם הרך והעסיסי שלו.  ראשית, אני מבשל סלקים במים. מכניסים את הסלקים לסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כדי לשמור על רתיחה עדינה.  זמן הבישול אמנם ארוך - כשלוש שעות - אבל לרוב אני מבשל 6-8 סלקים שמספיקים לי למספר מנות לאורך השבוע.  בגמר הבישול שומרים שני סלקים עבור המנה, ואת שאר הסלקים מעבירים לקופסת זכוכית לאחסון במקרר. את שני הסלקים מקלפים ביד תחת זרם מים, ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מסדרים את פרוסות הסלק כך שיכסו צלחת הגשה רחבה מבלי שיעלו אחת על השניה - כדי שיהיה קל לסועדים לקחת להם פרוסות. מזליפים שמן זית בעדינות על גבי הפרוסות, אין צורך להציף, רק לתת כמה טיפות לכל פרוסה, ומעט שמן בין הפרוסות לקישוט. חותכים את גבינת הפיקורינו לריבועים דקים בגודל של כ-2X2 ס"מ, ועל כל פרוסת סלק מניחים פרוסת גבינה אחת. ו-זהו :) 

מרכיבים

כמות

סלק

7 סלקים בינוניים - 2 עבור המנה, ו-5 נוספים לשמירה במקרר. 

שמן זית

20 מ"ל

גבינת פיקורינו רומאנו

100 גרם

{