איך מרכיבים פלטת גבינות?
5מרץ 23
הכיף הגדול בפלטת גבינות הוא הגיוון - לחשוף את הסועדים לכמה שיותר טעמים ומרקמים שונים ומנוגדים. לדעתי דרושים לכל הפחות חמישה סוגי גבינה כדי ליצור מגוון מעניין - ועדיף יותר כמובן.
כדי לפשט, אפשר לחשוב על סוגי הגבינות כמשתייכים לכמה קבוצות טעם בחלוקה גסה:
גבינות קשות ומיושנות - מצטיינות בטעם חזק, מרקם מוצק ולעיתים בעל קריסטלים - תלוי בזמן היישון. על קבוצה זו נמנות גבינות כמו אולד אמסטרדם, רויאל BLACK, גרוייר ריזרב, מנצ'גו, SOTLKSE BOEREN, ROEMER, פיקורינו רומאנו, צ'דר ריזרב.
גבינות קשות לא מיושנות\יישון קצר - טעמן עדין יותר, ומרקמן רך ונימוח יותר. בקבוצה זו ניתן למנות את הגבינות קומטה, אמנטל, מאסדאם, גאודה עיזים לא מיושנת, צ'דר כתום.
גבינות לקטיות חצי רכות. לגבינות אלו מרקם רך יותר, ריח אופייני וטעמים עדינים יותר. גבינות לדוגמא - ברי, קממבר, d'Affinoisגבינות עם עובש רוקפורטי - גורגונזולה, ברס בלו, EMINENSE GRISE, קמבוזולה, הולנדית כחולה, בלו דה חראוון.
גבינות עיזים חצי רכות - בושה עיזים, סנט מור.
מומלץ לבחור גבינה אחת לפחות מכל קבוצה לפלטה מגוונת. לא בטוחים מה לבחור? הכנו לכם כבר מארזים מוכנים