איך אני אוהב להגיש גבינות
28אוגוסט 23
אחרי שבחרתם את הגבינות שתרצו להגיש (אם אתם מתלבטים מומלץ קודם לקרוא את הפוסט איך מרכיבים פלטת גבינות) עכשיו צריך להגיש אותן כראוי.
ראשית, בוחרים מגש מתאים - רצוי בצבע כהה שיוצר ניגוד יפה עם הגבינות הבהירות. אפשר לוח צפחה שחור, או מגש עץ כהה.
שנית, שלב החיתוך. את הגבינות הקשות והמיושנות כדאי לחתוך לקוביות קטנות. טעמן עז ולכן נכון לטעום מעט מהן בכל ביס. לא מומלץ לפרוס לפרוסות דקות - כך קשה לחוש בטקסטורה שלהן, וגם קשה יותר לחוש בכל גווני הטעמים.
גבינות רכות יותר ניתן לחתוך לחתיכות מעט גדולות יותר, או להשאיר שלמות ולצרף סכין נוחה לצידן.
שלישית - התוספות. לצד הגבינות כדאי להוסיף קרקרים עדיני טעם - קרקרים מלוחים או מתובלים יתחרו בטעם של הגבינות. אפשר כמובן גם לחמים טובים ללא תיבול או תוספות עם טעם חזק.
בנוסף, פירות טריים הולכים נפלא עם גבינות: ענבים, תאנים, פרוסות אפרסק או נקטרינה, פירות יער: מדובר בניגודים משלימים. המליחות והיובש היחסי של הגבינות פוגשת את המתיקות העדינה והעסיסיות של הפירות - וזה שילוב נפלא.
ולבסוף, אולי אחד הטיפים הכי חשובים: להגיש את הגבינות בטמפרטורת החדר. לא תאמינו איזה הבדל עצום יש בין גבינה קרה מהמקרר לבין גבינה שהוצאתם מראש: הטעמים הופכים חזקים ועמוקים הרבה יותר, המרקם הופך רך הרבה יותר. לא מדובר בהבדל למומחים בלבד - זה הבדל עצום שתרגישו מיד.